Rozbijme mýty! volá nová kampaň Bez trestu‍

25. listopadu 2023

Ve spolupráci se známými osobnostmi, mezi kterými nechyběl Čestmír Strakatý, Vilma Cibulková, Viktor Dvořák, Kateřina Etrychová, Natálie Hefnerová nebo Štěpánka Fingerhutová, jsme vytvořili novou kampaň s názvem Rozbijme mýty!

Kampaň startuje v sobotu 25. listopadu osvětovým videem, ve kterém představujeme nejčastější viktimologické mýty, které převládají ve společnosti a objevují se i v rozsudcích českých soudů. Potrvá celkem 13 dní a reaguje na Mezinárodní den proti násilí na ženách, který vyhlásilo OSN právě na 25. listopad.

Cílem kampaně je oslovit širokou veřejnost a vyvolat diskuzi v oblasti viktimologických mýtů. Věříme, že společně dokážeme tyto mýty zbořit a vytvořit tak bezpečné prostředí pro všechny oběti domácího a sexualizovaného násilí.

“Neměla se s ním hádat a oplácet mu to.”

“Kdyby nebyla opilá, nemuselo k tomu znásilnění nikdy dojít.”

“Jestli s ním nešlo žít, mohla přece kdykoliv odejít.”

Je vám některý z mýtů povědomý? Pojďme je společně rozbít a vytvořit tak bezpečné prostředí pro všechny oběti domácího a sexualizovaného násilí.

Viděli jste video už i vy?

Pomoci můžete i vy. Podpořit nás můžete příspěvkem na náš transparentní účet č. 2002340198/2010 

Na vzniku se kromě známých osobností podíleli naši dobrovolníci, prostory k natáčení poskytlo Divadlo U Valšů (Život 90, z. ú.) a Divadlo Bez zábradlí. Všem patří velké poděkování.

Chcete článek nasdílet?